top of page

Over Hemke de Weijs

'Jij bent echt een verbinder.' Dat zeggen mensen vaak over mij en dat klopt. Daarom word ik ook zo blij van wat ik doe: op een verbindende wijze begeleid ik de samenwerking van groepen mensen. Soms zijn dat bestaande teams binnen een organisatie en soms gaat het om groepen die bestaan uit mensen uit verschillende organisaties. Niet voor niets is de naam van mijn eigen onderneming ‘WeijSamen’. Alles wat ik vanuit WeijSamen doe, heeft te maken met mensen die SAMEN werken.

Hemke131649 kopie.jpg

Persoonlijke aanpak

In mijn concept Positief Contracteren integreer ik mijn juridische kennis met mijn ervaring op het gebied van samenwerken. Tijdens de teamcoaching en transitiecoaching sessies begeleid ik de proceskant/de 'menskant' van de samenwerking: hoe kunnen mensen zo goed mogelijk samenwerken om hun gezamenlijke doelen te behalen?

 

Mijn aanpak is professioneel en tegelijkertijd persoonlijk. Ik schakel gemakkelijk met veel verschillende soorten partijen en personen. Ik houd ervan prikkelende vragen te stellen en out of the box te denken en te doen. Mijn klanten en opdrachtgevers omschrijven me als: enthousiast, scherp en nooit te beroerd om met een lach de vinger op de zere plek te leggen. 

Professionele achtergrond

Ik ben begonnen bij PwC als legal counsel. Daarna heb ik bijna 20 jaar als advocaat gewerkt, namelijk bij De Brauw Blackstone Westbroek en Nysingh. Als specialist op het gebied van Intellectuele Eigendom (IE) heb ik veel inzicht gekregen in samenwerkingen tussen partijen (bedrijven, NGO's, kennisinstellingen, overheden en zorgorganisaties). Inzicht in alle juridische mogelijkheden en onmogelijkheden, maar ook inzicht in wat partijen verbindt en wat ze uit elkaar drijft. Wat maakt dat partijen elkaar vertrouwen en een win-win situatie weten te creëren? Deze niet-juridische aspecten vond ik altijd al heel interessant.

 

Ik gaf zelf leiding aan een team van advocaten en ik maakte deel uit van andere teams. Daarbij had ik altijd veel oog voor hoe mensen samenwerken. Ik merkte welk effect een goede samenwerking had op het werkplezier, op het welzijn en op de resultaten.

En verder?

Geboren in de gezelligste stad van het land, Groningen (1973). Daarna heb ik op veel verschillende plekken gewoond. Nu woon ik met veel plezier met man en dochters in het mooie Hanzestadje Doesburg. Ik houd er enorm van om erop uit te gaan, lekker de natuur in of naar mooie steden.   

 

Op allerlei vlakken houd ik me bezig met duurzaamheid. Ik ben jarenlang voorzitter van stichting Trees for All geweest, een stichting die bomen plant in Nederland en in het buitenland. In Doesburg heb ik met een groep enthousiastelingen een energie-coöperatie opgericht met de naam DoesWatt. Daarmee proberen we met kleine stappen de energietransitie te versnellen.

bottom of page