Afscheidsspeech na overlijden

Het overlijden van een dierbare brengt veel emoties met zich mee. Hoe breng je onder woorden wat diegene voor je heeft betekend? Hoe vind je de juiste woorden om over je gemis te vertellen? En hoe maak je van dat alles een passende afscheidsspeech na overlijden om op de uitvaart voor te lezen? Graag help ik jou met het zoeken naar de juiste woorden, zodat jij met een gerust hart over je gemis kunt vertellen.

Een waardig afscheid met een passende uitvaartspeech

Na de verdrietige gebeurtenis die een overlijden is, wil je …

  • jouw dierbare een waardig afscheid geven, inclusief een uitvaartspeech die op de juiste manier beschrijft wat die persoon heeft betekent.
  • dat alle gasten meer over je dierbare te weten komen.
  • dat het verhaal zorgt voor ontroering en herkenning.
  • dat het de persoon omschrijft zoals diegene echt was en is.


Het valt niet mee om in een verdrietige tijd de juiste snaar te raken en de persoon die je liefhebt, mooi neer te zetten. Daar horen zowel mooie momenten als zwarte randjes bij. Beide geef ik graag een mooie plek door voor jou een passende en persoonlijke afscheidsspeech voor de uitvaart te schrijven.

De juiste woorden en de juiste snaar

Mijn persoonlijke missie is om te helpen de dood luchtiger en draaglijker te maken. Ik heb in het verleden in de uitvaart gewerkt en heb daarnaast in mijn 15 jaar ervaring in de ouderenzorg veel met overlijden te maken gehad. In de uitvaart heb ik naast verdrietige ook mooie momenten meegemaakt. Daardoor heb ik ervaren: leven hoort bij de dood. Ik vind het dan ook mooi om de laatste groet aan mensen te brengen door met de juiste woorden de juiste snaar te raken.

Bij zoiets emotioneels als een uitvaart kan spreken lastig of zelfs onmogelijk zijn. Misschien ben je te emotioneel om de speech voor te dragen. Als je dat fijn vindt, ben ik ook beschikbaar als ceremoniespreker tijdens de afscheidsdienst. Ik kan dan de geschreven speech voor je voordragen.

Over Marion: ceremoniespreekster en -schrijfster

Mijn naam is Marion Weij. Met veel toewijding, passie en liefde werk ik binnen mijn bedrijf Weij Samen als ceremonieschrijfster- en spreekster. Dat doe ik voor rouwen, trouwen en levensverhalen. En, zoals mijn bedrijfsnaam al doet vermoeden, altijd samen met jou. Ik vind het belangrijk om bij jou de juiste informatie te verzamelen, zodat we samen tot een verhaal komen dat de persoon echt goed weergeeft.

Ik luister en kijk graag naar mensen, en doe niets liever dan schrijven en verhalen vertellen over anderen. Die passie in mij is aangewakkerd door mijn inmiddels 15 jaar aan werkervaring in de ouderenzorg. Daar merkte ik: mensen zijn mooi en hebben altijd een verhaal. Die verhalen hoor ik graag en nog liever dan ze te horen zet ik ze voor jou op papier. Zodat jij en je gasten een mooi en waardig afscheid hebben.

Hoe werkt het?

Schrijven over iemand die is overleden, vind ik een bijzonder mooie uitdaging. Je kunt tenslotte niet de juistheid van details nagaan. Bij het schrijven speelt voor mij ook de rouwkaart een belangrijke rol. Ik kan me goed verplaatsen in de overleden persoon door naar die kaart te kijken. Tussen de afbeeldingen en de tekst door probeer ik de persoon eruit te halen. Die informatie vul ik aan met wat ik van nabestaanden hoor.

Investering

Voor een afscheidsspeech na overlijden werk ik met een passende offerte. Graag hoor ik meer over jouw wensen, zodat ik je een offerte op maat kan sturen. Mijn uurtarief is € 65 excl. btw.

Uitvaartspeech laten schrijven?

Wil jij van jouw dierbare met passende woorden afscheid nemen bij de uitvaart? Ik help je met veel toewijding om een mooie afscheidsspeech na overlijden te schrijven die zorgt voor een lach en een traan bij de nabestaanden.