Minnebox

de herinneringen­doos om nu iets tastbaars achter te laten voor later

Afscheid nemen vraagt om fijne herinneringen. Al helemaal als jouw levenseinde door ziekte helaas eerder komt dan gehoopt. Het verdriet om je (klein)kinderen niet te zien opgroeien en om dierbaren te moeten missen, is groot. Daarom heb ik de Minnebox ontwikkeld: een verzamelplaats voor herinneringen. Met deze herinneringendoos geef jij de mensen die achterblijven, het meest dierbare cadeau dat zij zich kunnen wensen. Iets tastbaars en blijvends, waarvoor we samen op zoek gaan naar herinneringen van nu voor later.

Een herinneringen­doos die jou ook na je dood levend houdt

Een afscheid is helaas definitief, maar herinneringen zijn er oneindig lang. Juist om de herinneringen levend te houden, heb ik de Minnebox ontwikkeld. Het woord “minne” betekent in het Zweeds “geheugen” of “gedachtenis”. En dat is precies wat je dankzij deze bijzondere herinneringendoos kunt koesteren.

De herinneringendoos ga jij als (groot)ouder, broer, zus of oom of tante
vullen met herinneringen. Speciaal voor de lieve mensen voor wie jij iets tastbaars wilt achterlaten. Dat kunnen dierbare herinneringen uit het verleden, het heden en ook uit de toekomst zijn. Denk aan:

  • Verleden: een familiestamboom, een korte uitleg over hoe je op de naam van je kind bent gekomen, mooie babyfoto’s.
  • Heden: een schrijfsel over het proces waar je nu in zit, een mooie foto van een zonnig moment samen of jouw favoriete kledingstuk.
  • Toekomst: een geschreven verjaardagskaart voor als je kind straks 18 wordt of een USB-stick met een ingesproken boodschap, waardoor jouw stem voor altijd bewaard blijft.


Zo ben jij er ook na je dood altijd nog bij.

Samen gaan we deze herinneringendoos vullen

Als je een Minnebox koopt, dan zal ik deze voor je bestellen en gaan we de box samen vullen. Het vullen van de doos met herinneringen is waar het allemaal om draait. We doen dit samen, juist zodat de emoties er kunnen zijn en jij de herinneringendoos vult met dat wat echt belangrijk voor je is.

Ik kom bij je langs voor 2 uur intensief contact met elkaar. Daarbij krijg je van mij een Minnebox van 25 x 35 x 30 centimeter. Samen gaan we in gesprek over jouw verhaal, je leven, je verdriet en ook de mooie herinneringen. Aan de hand daarvan doe ik jou suggesties voor producten waarmee je de herinneringendoos kunt vullen.

Jij krijgt dan zelf de mogelijkheid  om deze artikelen bij elkaar te zoeken. Mocht dit door omstandigheden niet (meer) gaan, dan ga ik met liefde voor jou op pad om deze mooie spullen te verzamelen.

Helemaal naar jouw liefste wens gemaakt

De Minnebox is iets heel persoonlijks. Daarom is het ook mogelijk om deze volledig naar jouw wens te laten maken. Standaard lever ik een blanco doos aan. Maar als je dat wilt, kan ik deze ook voor je personaliseren. Denk daarbij ook aan een mooie tekening, tekst, foto of sticker. Heb je zelf een dierbare doos of kist die je als Minnebox wilt gebruiken? Dan kun je ook die natuurlijk als herinneringendoos vullen met mooie herinneringen. Het vullen pakken we samen op, zodat jij er de mooiste dingen in kunt stoppen die voor jouw achterblijvende dierbaren echt iets betekenen.  

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een persoonlijke Minnebox? Een telefoontje is de beste manier om samen te kijken naar wat jij zou willen. Ik luister heel graag naar jouw wensen.

Wie ben ik

Ik ben Marion Weij, ceremoniespreker- en schrijver en bedenker van de Minnebox. Ik ben empathisch en liefdevol, en heb een belangrijke missie: de dood luchtiger en draaglijker maken. In mijn eerdere werk in de uitvaartbranche en in de ouderenzorg kreeg ik veel met overlijden te maken. Daar heb ik ervaren dat de dood een lastig aspect is van het leven. Maar dat je het makkelijker kunt maken, door erover te praten en de emoties er te laten zijn.

Waar leven stopt, beginnen de eindeloze herinneringen. Om die herinneringen niet te vergeten, heb ik met veel toewijding, passie en liefde de Minnebox ontwikkeld. Omdat ik geloof dat we rouwen mooier en toegankelijker mogen maken. En omdat ik begrijp hoe belangrijk het is om je dierbaren op een voor jou zo mooi mogelijke manier achter te laten.

Mensen zijn mooi en hebben altijd een verhaal. Ik help je graag om jouw verhaal levend te houden. Nu en in de toekomst. Door alle mooie herinneringen die je hebt op één plek te verzamelen.
Het leven is helaas eindig, maar de herinneringen zijn er door de herinneringendoos voor altijd.

Investering

Een Minnebox van 25 x 35 x 30 centimeter inclusief 2 uur persoonlijke begeleiding van mij bij het vullen ervan is er al vanaf € 150 excl. btw.

Wil je de herinneringendoos laten bedrukken of heb je andere speciale wensen? Dan ga ik graag met je in gesprek over de mogelijkheden daarvoor en kijken we samen wat past binnen jouw budget.

Waar kan ik
jou bij helpen?

Spreekt de Minnebox jou aan als een manier om voor jouw dierbaren iets moois achter te laten? Laten we samen in gesprek gaan om te zien wat ik voor jou kan doen.
Neem vrijblijvend contact met mij op via 06-2677 6029  of mail naar info@weijsamen.nl.