Levensverhaal schrijven

Wil jij je nabestaanden iets moois of persoonlijks nalaten? Niet alleen spullen of herinneringen die ze aan je hebben, maar ook een tastbaar verhaal? Ik help je graag om jouw levensverhaal (of een deel ervan) op papier te zetten. Soms zijn er dingen die je liever aan een vreemde vertelt dan aan je eigen familie. Als je mij erbij haalt, zorgen W(e)ij Samen ervoor dat er een prachtige brief achterblijft voor als jij er niet meer bent.

Jouw boodschap aan je nabestaanden

Nadert het eind van jouw leven, bijvoorbeeld door ziekte of ouderdom? Dan komt waarschijnlijk jouw geleefde leven aan je netvlies voorbij. Wil je dit verhaal aan het papier toevertrouwen om je nabestaanden iets moois na te laten? Bijvoorbeeld omdat je hen wilt bedanken, ‘sorry’ wilt zeggen of ergens spijt van hebt. Of juist omdat je dierbare herinneringen er wilt laten zijn of een mooie boodschap hebt die jij lastig onder woorden kunt brengen. In al die gevallen bied ik mijn diensten aan. Met veel plezier wil ik jouw levensverhaal schrijven.

De waarde van een levensverhaal

Ik heb zelf meegemaakt hoe waardevol een levensverhaal schrijven is. Mijn vader overleed 8 jaar geleden. Hij was een man van weinig woorden, maar heeft aan een vriend zijn laatste woorden toevertrouwd. Deze vriend heeft die woorden op zijn afscheid voorgelezen. Dit maakte zo’n grote indruk dat ik – al jarenlang enthousiast schrijfster – direct wist: die kans wil ik meer mensen geven.

Er zijn genoeg mensen, zeker in hun laatste levensfase, die een verhaal, geheim of wat dan ook op papier willen hebben gezet. Zo kunnen zij iets dierbaars nalaten voor hun geliefde familie of nabestaanden. Dat kan zijn om voor te dragen op de uitvaart, maar ook om in papieren vorm na te laten. Ik ben graag beschikbaar voor het schrijven van jouw levensverhaal. Ik help je om de juiste woorden te kiezen en er zo iets passends van te maken.

Wie ben ik?

Mijn eigen levensverhaal zal ik je besparen; dat vertrouw ik vast ook nog eens aan het papier toe. Maar vooruit, een klein stukje ervan verklap ik graag. Mijn naam is Marion Weij. Geboren in 1963 in een piepklein huisje (een “postzegel” zou je kunnen zeggen) in Aalsmeer. Via vele verschillende baantjes – van slagerij tot fotorolletjesverkoper bij de douane – kwam ik 15 jaar geleden in de ouderenzorg te werken.

In mijn werk merkte ik: ieder mens heeft een verhaal. Als je de juiste toon zet en goed naar mensen kijkt, kun je hun verhaal zien. Ik vind het een prachtige kunst om juist bij mensen bij wie dat lastig lijkt de belangrijke informatie omhoog te krijgen en daar een passend verhaal van te maken. Bij mijn vorige werkgever schreef ik vaak een laatste groet naar de familie van een overleden bewoner, en in een aantal gevallen mocht ik dit zelf voordragen tijdens de afscheidsdienst.

Vanuit Weij Samen vind ik graag samen met jou passende woorden voor een mooie speech, een afscheidswoord of een levensverhaal. Ieder mens heeft een verhaal en ik vind het prachtig om het jouwe op papier te zetten met de juiste toon en zinnen.

Zal ik jouw levensverhaal schrijven?

Heb jij een wens voor een levensverhaal dat je op papier wilt hebben? Of het nu gaat om een verhaal, een boodschap of een spijtbetuiging – ik geef er voor jou de juiste woorden aan. Samen met jou.

Ben je benieuwd hoe W(eij) dit Samen kunnen aanpakken? Laten we kennismaken om te ontdekken hoe ik jou kan helpen.